Kuracie mäso

Africké kura

Suroviny: kura, 150 g mrkvy, 100 g fazuľových luskov, 100 g šampiňónov, 3 cibule, 2 lyžice petržlenovej vňate, 2 dl olivového oleja, 5 bobkových listov, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 5 strúčikov cesnaku, 2 lyžičky soli, 100 g žltého melónu, 150 g nových zemiakov, 3 dl svetlého piva Postup: Porcie kurčaťa opečieme na horúcom oleji zo všetkých strán, vyberieme na tanier a odložíme na teplé miesto. Do výpeku pridáme nahrubo pokrájanú cibuľu a cesnak a osmažíme. Vrátime naspäť mäso,...

Cigánske rezne

Suroviny: 4 kotlety alebo vykostené kuracie stehná (sú lahodnejšie), soľ, čierne korenie, hl. múku, 2-3 kyslé uhorky, horčicu, olej a tvrdý syr Postup: Kotlety alebo kuracie rezne jemne posolíme, pokoreníme čiernym korením a obalíme v hladkej múke. Potom na rozpálenom oleji z oboch strán prudko opečieme. Poukladáme na pekáč alebo zapekaciu misu a polejeme výpekom. Vrch potrieme horčicou a postrúhanou kyslou uhorkou (nemusíme šetriť) na vrch dáme postrúhaný tvrdý syr, môžeme ho...

Dusené kuracie mäso

Suroviny: 300 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, letá rasca, olej, 1 cibuľa, 3 strúčiky cesnaku, horčica, vývar, hladká múka Postup: Kuracie prsia nakrájame na kúsky, posolíme ich a okoreníme, posypeme mletou rascou a pokvapkáme olejom zmiešaným s horčicou. Necháme odstáť 20 minút. Potom jednotlivé kuracie kúsky obalíme v hladkej múke a prudko opečieme v panvici na oleji. Vyberieme a vo výpeku opečieme nadrobno pokrájanú cibuľu s prelisovaným cesnakom. Pridáme opečené kuracie...

Gurmánske soté

Suroviny: 400 g kuracie rezne, 20 dkg šunka, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, 1 cibuľa, sójová omáčka, 2 lyžice kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 1 sladká smotana na šľahanie Postup: Kuracie mäso nakrájame na rezance spolu so šunkou (tenké rezančeky). Mäso na cibuli opražíme, pridáme soľ a čierne korenie. Ďalej pridáme nakrájanú šunku a kukuricu, pridáme sójovú omáčku (podľa chuti každého), kečup a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme smotanu, necháme prevrieť a jedlo je hotové...

Gurmánske soté

Suroviny: 400 g kuracie rezne, 20 dkg šunka, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, 1 cibuľa, sójová omáčka, 2 lyž. kečupu, soľ, mleté čierne korenie, 1 sladká smotana na šľahanie Postup: Kuracie mäso nakrájame na rezance spolu zo šunkou (tenké rezančeky). Mäso na cibuli opražíme pridáme soľ a čierne korenie. Ďalej pridáme nakrájanú šunku a kukuricu, pridáme sójovú omáčku (podľa chuti každého), kečup a dusíme do mäkka. Nakoniec pridáme smotanu, necháme prevrieť a jedlo je hotové (môžeme...

Guvec

Suroviny: 4 kusy kurčacích pŕs, 4 veľké paradajky, 4 zelené papriky, 1 baklažán, cibuľa, čierne olivy, 4 ks plátkového syra, soľ, čierne mleté korenie, oregano, petržlenová vňať, citrón, olivový olej, maslo Postup: Rozohrejeme olej, osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľku, pridáme na kúsky pokrájané mäso, osolíme, okoreníme a restujeme. Polomäkké mäso vložíme do naolejovanej formy na pečenie alebo zapekacej misky, navrstvíme nakrájané paradajky, papriku, baklažán a olivy, dochutíme soľou,...

Gyros soté so zeleninou

Suroviny: kuracie mäso – prsia, korenie na gyros, olej, paradajkový pretlak (alebo len kečup), solamyl (na zahustenie), príp. chilli, príp. soľ, kukurica, a/alebo hrášok sterilizovaný konzerva (alebo mrazený) Postup: V miske zmiešame korenie na gyros s olejom a pridáme doňho kuracie mäsko pokrájané na kocky. Najlepšie je nechať chvíľu odležať. Šupneme na teflonovú panvicu a mäsko opražíme domäkka. Pridáme paradajkový pretlak (malý alebo veľký - podľa množstva mäsa) alebo stačí kečup...

Kuracia chrenová roláda

Suroviny: 1 väčšie kura, mleté čierne korenie, grilovacie korenie, soľ. Na plnku: strúhaný chren v náleve, 6 plátkov šunky alebo mäkkej salámy, 6 plátkov tvrdého syra, 1 konzervu sterilizovaných šampiňónov. Postup: Kožu kurčaťa na chrbte narežeme po celej dĺžke. Pomaly sťahujeme kožu a súčasne mäso odrezávame od kostry. Krídla oddelíme opatrne rezom v kĺbe, stehná narežeme a vykostíme. Kožu s mäsom rozprestrieme, okoreníme, osolíme, potrieme chrenom, poukladáme plátky šunky, tvrdého...

Kuracia pečeň na ihle

Suroviny: 1 kg kuracej pečene, 300 g anglickej slaniny, olej, soľ, mleté čierne korenie Postup: Očistenú, umytú a usušenú kuraciu pečeň nakrájame na menšie kúsky, osolíme, okoreníme, obalíme do tenkých plátkov anglickej slaniny a napichujeme na ihlu. Takto upravenú pečeň potrieme olejom a upečieme na rozpálenom rošte. V priebehu pečenia ju potierame olejom. Ako prílohu podávame zemiaky a zeleninové šaláty.

Kuracia roláda

Suroviny: 1 kura, 5 rožkov, soľ vegeta, 3 vajíčka štipku sódy bikarbóny, alobal tuk alebo olej, grilovacie korenie Postup: Kura vykostíme osolíme a zrolujeme, necháme v chlade odležať asi hodinu, rožky pokropíme s mliekom pridáme koreniny a všetko spolu zmiešame. Alobal namastíme a položíme naň kura na mäso položíme plnku a zrolujeme, zatočíme do alobalu. Podlejeme pól litra vody a pečiem vo vyhriatej rúry(200 c/kým sa voda nevyparí/. Potom alobal otvoríme rolku posypeme grilovacím...

Kuracia roláda s plnkou

Suroviny: 1 veľké kurča, 100 g slaniny, 3 lyžice masla. Plnka: 2 lyžice masla, 100 g údeniny (šunky), 2 vajcia, 2 lyžice sterilizovaného hrášku, soľ, 1 lyžicu posekanej petržlenovej vňate. Postup: Najprv si pripravíme plnku. Na masle speníme údeninu, alebo šunku, pridáme dve vajcia a miešame do zhustnutia. Primiešame odkvapkaný sterilizovaný hrášok, soľ, posekanú petržlenovú vňať. Kurča vykostíme, plát jemne naklepeme a osolíme. Naplníme pripravenou plnkou a opatrne zvinieme. Dokola...

Kuracia rolka s praženicou

Suroviny: 250 g kuracích pŕs, soľ, mleté čierne korenie, 50 g mäkkej salámy, 1 menšia cibuľa, olej, 2 vajcia, 30 g nakrájanej zelenej papriky, údená klobása Postup: Kuracie prsia naklepeme na plátky, posolíme a okoreníme. Na rozklepané prsia položíme plátky mäkkej salámy. Očistenú cibuľu orestujeme na oleji spolu s nakrájanou zelenou paprikou. Pridáme rozšľahané vajcia a urobíme hustú praženicu. Posolíme a po vychladnutí ju natrieme na salámu. Pridáme údenú klobásu a spolu zvinieme do...

Kuracie krídla

Suroviny: 2 marinované kuracie krídla na osobu (olej a korenie na morčacie mäso premiešame s krídlami a necháme postáť 24 hodín), 3 strúčiky cesnaku, drvená mäta, 1 PL solamylu, 1 nízkotučný jogurt, 2 dl mlieka, 150 g posekaných vlašských orechov, maslo, rastlinný olej, morská soľ, 2 dl červeného vína Šalát: struky zelenej fazuľky, brokolica, 150 g hlivy, 1-2 paradajky, 1 cibuľa, vínny ocot, sójová omáčka, polievkové tekuté korenie, zmes orientálneho korenia, 1 nízkotučný jogurt, 2 PL...

Kuracie mäso na zelenine

Suroviny: 500 g marinovaných kuracích pŕs (v sójovej omáčke s citrónom, korením karí, zázvor, vegeta), 200 g šampiňónov, 1 plechovka sterilizovanej kukurice, 1 pór, 1-2 papriky, 1-2 paradajky, olej, 1 šľahačka, 0,2 dl koňaku Postup: Mäso necháme v marináde odstáť 24 hodín. Potom ho orestujeme na oleji a bez výpeku preložíme na pekáč. Šampiňóny nakrájame na väčšie kocky, pór na hrubšie kolieska, papriku na tenké plátky, paradajku na štvrtky. Zeleninu naukladáme do pekáča na mäso. Do...

Kuracie mäso s čínskou zeleninou

Suroviny: 300 g kuracích pŕs, soľ, sójová omáčka, saké, olivový olej, korenie karí, čínska mrazená zelenina, čínske huby Postup: Kuracie prsia pokrájame na kúsky, posolíme ich, pokvapkáme sójovou omáčkou, posypeme korením karí a pokvapkáme saké. Necháme odstáť 20 minút. Potom ich pomaly opečieme v panvici na oleji. Po opečení vyberieme a odložíme na teplé miesto. Mrazenú čínsku zeleninu orestujeme na olivovom oleji. Vopred namočené a pokrájané huby krátko povaríme a pridáme k zelenine...

Kuracie prsia na prírodno s Nivou a cestovinovým šalátom

Suroviny: kuracie prsia, 300 g syra Niva, olivový olej, vegeta, zmes miešaného korenia, píniové oriešky, trojfarebné cestoviny, mušličky, brokolica, soľ, 4 polievkové lyžice kyslej smotany, sójová omáčka, kapary, 2 mandarínky Postup: Kuracie prsia pokrájame na tenké plátky, vyklepeme a ochutíme vegetou. Takto pripravené pokoreníme a orestujeme z každej strany na rozpálenom oleji. Pridáme Nivu a necháme variť, kým sa syr neroztopí. Na záver posypeme píniovými orieškami. Cestovinový...

Kuracie prsia s maizenou

Suroviny: vykostené kuracie prsia (mäso), sójová omáčka, 2-3 vajcia, maizena, soľ. Postup: Mäso jemne naklepeme dlaňou, mierne osolíme a naložíme na 2 – 3 hodiny do sójovej omáčky. Vyšľaháme celé vajcia s maizenou (na 1 vajce 2 kopcovité lyžice maizeny), mäso namočíme do zmesi a vysmažíme (3-4 minúty z každej strany). Vzniknú nám mäsové pampúšiky, ktoré sú veľmi chutné.  Podávame s pečenými zemiakmi.

Kuracie s omáčkou

Suroviny: 300 g kuracích pŕs, maslo, hladká múka, vývar, biele víno, soľ, mleté čierne korenie, mletý muškátový oriešok Postup: Umyté a osušené kuracie prsia vcelku posolíme, okoreníme a necháme 20 minút odležať. Potom ich prudko opečieme v panvici na oleji z obidvoch strán. Po opečení ich dáme do posolenej vody a uvaríme domäkka. Z masla a múky pripravíme zápražku, ktorú rozriedime vývarom. Pridáme biele víno a spolu povaríme asi 20 minút. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením a...

Kuracie soté na šampiňónoch

Suroviny: 500 g kuracích pŕs, 100 g šampiňónov, sójová omáčka, 250 g cibule, olej, mletá červená paprika, mleté čierne korenie, soľ Postup: Mäso umyjeme a nakrájame na rezance. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a pridáme nakrájané šampiňóny. Pridáme kuracie prsia a prisypeme papriku. Chvíľu opražíme a podlejeme vlažnou vodou. Po 15 minútach pridáme sójovú omáčku podľa chuti, osolíme a okoreníme. Dusíme do mäkka ešte asi 45 minút. Podávame s dusenou ryžou.

Kuracie soté pikantné

Suroviny: 600 g kuracie prsia, 1 ks pór (menší), 1 ks paprika mäsitá, 2 strúčiky cesnak, 1 ks cibuľa menšia, podľa odvahy chilli paprička (feferónka), štipku soľ, štipku grilovacie korenie, štipku mleté čierne korenie, 2 lyžice sójová omáčka, 1 lyžica olej Postup: Na rozpálenom oleji prudko orestujeme na rezančeky nakrájané kuracie prsia. Papriku, cibuľu a pór nakrájame na malé rezance, prihodíme do panvice a restujeme spolu s mäsom ďalej. Počas celej doby teplotu neznižujeme, aby mäso...

Kuracie stehná na zelenine a čiernych olivách

Suroviny: 4 celé kuracie stehná, 1 veľká zelená paprika, 2 rajčiny, 1 sáčok čiernych olív, tymián, čierne korenie, soľ, vývar, olej. Postup: Kuracie prsia rozrežeme na dve časti, každé narežeme po kosti, osolíme okoreníme a dozlatista opečieme na rozpálenom oleji. Vyberieme. Do oleja dáme na kocky pokrájanú papriku, rajčiny  olivy, posypeme tymiánom a orestujeme. Vložíme kurča,  zalejeme vývarom  a podusíme. Podávame s ryžou.

Kurča na poľovnícky spôsob

Suroviny: Údené kuracie stehná, cibuľa, mrkva, cuketa, lúpané paradajky, soľ, korenie, vegeta, malé množstvo vody a biele víno Postup: Na drobno nakrájanú cibuľu a opražíme na oleji. Pridáme umyté kuracie stehná a tiež chvíľu opražíme, následne pridáme lúpané paradajky, očistenú a na hranolčeky nakrájanú mrkvu a zmes osolíme, okoreníme a pridáme vegetu. Podlejeme malým množstvom vody a dusíme pod pokrievkou na miernom ohni, cca 25 minút. Keď je mrkva už takmer udusená pridáme umytú...

Kurča na spôsob kung-pao

Suroviny: Kuracie prsia - 2 ks, 1 Pl škrobovej múčky, 5 PL oleja, 1 KL ďumbieru, 3 PL sojovej omáčky, 2 PL worčestrovej omáčky, soľ a burské oriešky Postup: Mäso pokrájame na rezance, ktoré posypeme škrobovou múčkou a rýchle opražíme na rozpálenom oleji. Potom pridáme ochutenú zmies a za stáleho miešania podusíme. Na záver pridáme burské oriešky. Podávame s ryžou.

Kurča na víne

Suroviny: 1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 1 cibuľa, 100 g údeného bôčika, 250 g šampiňónov, 1 lyžica múky, 500 ml červeného vína, štipka cukru, 1 bobkový list, 2 strúčiky cesnaku, petržlenová vňať Postup: Kurča umyjeme, osušíme, rozdelíme na štvrtky, osolíme a okoreníme. Bôčik pokrájame na malé kocky a opražíme do sklovita. Cibuľu očistíme, pokrájame na kolieska, pridáme k bôčiku a chvíľu podusíme. Cibuľu aj opražený bôčik vyberieme, na masti opražíme kúsky kurčaťa a dáme ich na...

Kurča pivom zmorené

Suroviny: 1 celé vykostené kurča, 1 dcl piva, 1 PL horčice, 3 PL maizeny, 3 PL hl. múky, 2 vajcia, sójovej omáčky radšej viac ako menej, soľ, korenie, vegeta, grilovacie korenie, cesnak (všetko podľa chuti). Nič nepokazíme, ak pridáme nastrúhaný oštiepok Postup: Mäso vykostíme, nakrájame na tenké rezančeky, primiešame všetky prísady a necháme najmenej tri hodiny odstáť v chladničke. Na rozpálenom oleji robíme placičky (rezne) a opekáme do zlatista. Ako prílohu môžeme podávať zemiakové...

Mäso (kuracie, panenská, karé) v syrovej omáčke

Suroviny: 0,50 kg mäso, 0,30 kg hliva, 0,30 kg brokolica, 10 dkg eidam, 10 dkg niva, 1 šľahačková smotana, 2 dcl vývaru, soľ, mleté korenie, muškátový oriešok, olej. Postup: Plátky mäsa osolíme, okoreníme a prudko opečieme na rozpálenom oleji. Vyberieme. Do výpeku nasypeme rozobratú brokolicu, pokrájanú hlivu, zalejeme vývarom a dusíme. Ak je treba vložíme aj mäso s dodusíme do mäkka. Vlejeme šľahačkovú smotanu a postrúhanú nivu. Necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Každý plátok...

Ministerské kura

Suroviny: 1 kurča, 1 kg predsmažených hranoliek, 3 dcl ryže, 1 lečo (7 dcl), akékoľvek koreniny, vegeta, soľ, olej Postup: Kurča pokrájame na menšie kúsky, posypeme koreninami a necháme v chlade odležať asi hodinu. Na dno vymasteného pekáča rozložíme hranolky, zasypeme ryžou, osolíme, ovegetíme, zalejeme lečom. Navrch poukladáme kúsky kurčaťa. Prikryté pečieme v rúre 45 min.

Naložené kuracie prsia

Suroviny: kuracie prsia, jedna veľká cibuľa, lyžica horčice, lyžica kečupu, lyžička sójovej omáčky, čierne korenie, trochu štipľavej papriky Postup: Kuracie prsia nakrájame na slížiky, na noc naložíme do nálevu: olej, cibuľa, horčica, kečup, sójová omáčka, korenie, štipľavá paprika. Ráno osmažíme.

Pečené kuracie stehná

Suroviny: 2 ks kuracích stehien, 300 g zemiakov, soľ, smotana na varenie, mletá sladká červená paprika, postrúhaný tvrdý syr Postup: Kuracie stehná posolíme a necháme 15 minút odstáť. Očistené zemiaky pokrájame na štvrtky. Smotanu zmiešame s mletou sladkou červenou paprikou a so soľou. Pridáme pokrájané zemiaky, kuracie stehná a spolu premiešame. Preložíme do vymastenej zapekacej misy, prikryjeme alobalom a vložíme piecť do vyhriatej rúry. Tesne pred dopečením posypeme strúhaným syrom,...

Pečené pikantné kurča s horčicou

Suroviny: 250 g masla, 1 lyžička horčice, pár kvapiek omáčky Tabasco alebo štipka kajenského korenia, 1 lyžica wocesterskej omáčky, soľ, čerstvo pomleté čierne korenie, 4 kuracie stehná, 1/2 pecňa chleba bez kôrky nalámaného na malé kúsky Postup: Vezmite polovicu masla a nechajte ho zmäknúť. Potom vmiešajte horčicu, Tabasco alebo kajenské korenie, worcesterskú omáčku, trošku soli a korenia. Zmes nahrubo rozotrite na kuracie stehná. Porcie porozkladajte vo veľkej mise na pečenie a...
1 | 2 >>
Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013