Stejky

06.04.2012 15:25

Beefsteak (biftek) sa reže najčastejšie zo stehna, má hmotnosť 200 až 300 g a je 2 až 3 cm hrubý.

Entrecôte je tenší plátok roštenky, má hmotnosť 150 až 200 g.

Filet mignon (medailónik) je malý, okrúhly stejk zo špičky sviečkovice.

Filetstejk je zo sviečkovice, hrubý 3 až 4 cm, s hmotnosťou 150 až 200 g.

Chateaubriand je dvojitý stejk zo sviečkovice, asi 5 cm hrubý.

Stejk z boku sa reže z orecha, je 2 až 3 cm hrubý, s hmotnosťou 150 až 180 g.

Stejk Sirloin s hmotnosťou 400 g je 3 cm hrubý a pochádza z roštenky s kosťou.

Stejk T-Bone je asi 4 cm hrubý s hmotnosťou 800 až 1000 g.

Rumpstejk je 2 až 3 cm hrubý plátok z roštenky alebo z orecha s tukom na okrajoch. Máva hmotnosť 150 až 200 g.

Tournedos sa robí zo sviečkovice, s hmotnosťou asi 150 g a je 3 až 4 cm hrubý.

Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013