Čokoláda

05.04.2012 18:36

Stále platí, že čím kvalitnejšia čokoláda tým lepšie. Vždy používame horkú čokoládu. Na čokoládu na varenie treba pri týchto receptoch úplne zabudnúť. Čokoláda sa rozpúšťa vo vodnom kúpeli. Do väčšieho hrnca dáme vodu. Vložíme menší hrniec, do ktorého nalámeme čokoládu. Keď voda vo väčšom hrnci začne vrieť, mali by sme vodný kúpeľ odstaviť z ohňa. Rozpúšťajúcu sa čokoládu je dobré precízne vymiešať.

V mnohých receptoch je čokoláda pomiešaná s čokoládovo orieškovým krémom na spôsob Nutely. Vtedy postupujeme tak, že krém pridáme až do roztopenej čokolády a poriadne vymiešame.

V chladničke zabalené v potravinárskej fólii vydržia cukríky dva týždňe, alebo do prvého nájazdu barbarov.

Arteco.sk
Počítadlo návštev od 19.4.2013